Консорциум от 4 фирми ще реконструира ул. „Крайезерна“ за 14,6 млн. лв.

07:26, 28 окт 16 25 730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Консорциум "Пътни строежи 2001 Бургас Крайезерна", съставен от 4 фирми, е спечелил поръчката за разширението на ул. „Крайезерна“. Той е получил много висока техническа оценка и въпреки че предлага най-високата цена от всички кандидати, е предпочетен от общинската комисия, съобщава capital.bg.

Реконструкцията на улица "Крайезерна" в град Бургас по прогноза трябваше да струва 14.8 млн. лв. без ДДС, а договорът е сключен за около 14.6 млн. лв., тъй като това е ценовата оферта на консорциума. Проектът се финансира по европрограмата "Региони в растеж" 2014 - 2020 г.

Останалите участници в състезанието бяха "Трейс груп холд", "Торкрет", "Бургас Пътстрой", "Щрабаг" и "Автомагистрали - Черно море".

В обединението победител влизат бургаските фирми "Пътни строежи 2001", "Даскон", "Пътинженерингстрой-Т" от Търговище и "Битумина".

Най-голяма компания в групата е "Пътинженерингстрой - Т" с оборот за миналата година от 77 млн. лв. Тя е собственост на "ИГ холдинг", чиито представители са Григор Иванов и Иван Иванов. През годините печелеше поръчки основно в Северна България. Според публикация в "Дневник" от 2010 г. преди края на мандата на тройната коалиция компания на Григор Иванов е направила спорна замяна с държавни имоти в София. Чрез фирмата си "Кага Бул" Иванов срещу 5 ателиета и 2 апартамента в "Манастирски ливади" е получил от държавата терен от 2.5 дка на столичния булевард "Черни връх", в близост до ресторант "Кошарите", и още четири сгради – бивши гаражи на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Интересна подробност е, че тогава фирмата "Кага Бул" е с адресна регистрация на "Леге 10", където се помещава и градският съвет на БСП. Друг член на съвета на директорите на "Пътинженерингстрой - Т" е бившият заместник-шеф на Областното пътно управление във Велико Търново инж. Радомир Хаджитанев.

Според Търговския регистър едноличен собственик на капитала на "Даскон" е австрийската "Бауунтернемунг Ост холлдинг" с представител Стефан Стефанов. "Битумина" също е регистрирана в Австрия и е със седалище във Виена.

В консорциума участва и бургаската "Пътни строежи 2001", която има оборот за миналата година от 1.6 млн. лв.

Критериите за оценка са техническото предложение с тежест 40 точки, предложен срок за изпълнение и гаранционен срок с тежест по пет точки и предлагана цена с тежест 50 точки.

Обединението победител е получило най-висока оценка сред кандидатите за своето техническо предложение и предложени срокове - 47 точки. "Автомагистрали - Черно Море" и "Трейс груп холд" са най-близо като оценка - съответно 38 и 38.5 точки, но всъщност дистанцията е огромна.

Ценовите предложения варират силно. "Бургас Пътстрой" са предложили над два милиона по-малко от прогнозната стойност - 12.48 млн. лв. без ДДС. Цената на "Щрабаг" също е доста ниска - малко над 12.5 млн. лв. без ДДС. Победителите в търга са с най-високата цена, която е все пак 200 хил. лв. под прогнозната - близо 14.6 млн. лв. без ДДС.

В настоящата поръчка влиза изграждането на самата улица "Крайезерна". В момента тя се състои от едно платно с две ленти, но след реконструкцията улицата ще бъде с две платна с по две ленти. Дължината на трасето е около 2.3 км. Освен това се планира изграждането на кръгово кръстовище при връзката с бул. "Тодор Александров", който излиза на пътя към Созопол. С тази реконструкция се цели да се облекчи движението в района и да се изведе транзитният поток по обходен маршрут.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама