„Нефтохимик“ отпадна от Купата след класическа загуба в Пловдив

22:13, 27 окт 16 / Спорт 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на „Нефтохимик“ отпадна от турнира за Купата на България, след като на осминафиналите загуби с класическия резултат 3:0 от „Ботев“ в Пловдив.

Домакините поведоха в резултата още в 8-ата минута. След разиграване от корнер Тодор Неделев центрира прекрасно на далечната греда, където Радослав Терзиев бе оставен абсолютно непокрит. Той стреля, вратаря на бургазлии успя да спаси, но при добавката защитникът не сгреши.

„Канарчетата“ удвоиха аванса си в 25-ата минута. Иван Стоянов изведе Омар Косоко в наказателното поле на „Нефтохимик“, нападателят върна топката към притичалия Жоао Пауло, който с техничен удар направи безпомощен Стоян Колев.

Само след три минути нещата бяха решени, след като пловдивчани вкараха трети гол. Тодор Неделев пусна прекрасен пас към откъсналия се Жоао Пауло, който напредна и предостави топката на Иван Стоянов, а за него не представляваше никаква трудност да се разпише от няколко метра.

„Ботев“ продължи да доминира след почивката и само добрите намеси на ветерана Стоян Колев предотвратиха четвърти гол.

В заключителните минути пловдивчани намалиха темпото и „Нефтохимик“ успя да изнесе играта в по-предни позиции, но без да създаде реална възможност за гол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама