„Созопол“ и „Поморие“ отпаднаха от Купата на България

20:39, 27 окт 16 / Спорт 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболните отбори на „Созопол“ и „Поморие“ загубиха срещите си от осминафиналите на турнира за Купата на България и отпаднаха от по-нататъшната надпревара.

„Созопол“ отстъпи от „Пирин“ в Благоевград с минималното 0:1, и то като превъзхождаше в по-големи периоди от двубоя.

Равностойното първо полувреме започна с положение за гостите. Още във 2-рата минута Владислав Златинов излезе на чиста позиция, но под ъгъл и прати топката по диагонала покрай вратата. „Созопол“ постепенно придоби териториален превес и в 25-ата минута Мустафа Мустафа разтресе напречната греда. До почивката пропуски направиха Деян Христов и отново Мустафа, а в самия край на полувремето вратарят на „небесносините” Мартин Теменлиев спаси опасен шут на Венцислав Бенгюзов.

Здравата битка по всички части на терена продължи и след почивката. В 63-ата минута централният бранител на „Пирин“ Александре Ханс закачи топката с ръка в наказателното поле, но съдията Ангел Баялцалиев не уважи претенциите на домакините за дузпа. Девет минути по-късно отбраната на „Созопол“ допусна пробив на Златинов и пас към Даниел Младенов, който засече топката отблизо в мрежата. Резултатът се запази до края на мача, а в последните секунди на двубоя созополлии останаха и с човек по-малко, след като червен картон получи Ангел Делчев.

Със същия резултат 1:0 „Поморие“ загуби мача с „Верея“ в Стара Загора.

В 38-ата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар пред наказателното поле на поморийци и Еуженио прати топката в напречната греда.

Старозагорци откриха резултата в 42-ата минута, когато Светослав Диков с мощен удар от близо 10 метра порази целта.

Най-чистата ситуация за „Поморие“ беше в 69-ата минута. Гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застана Милен Танев. Футболистът стреля чудесно от близо 22 метра, но вратарят на „Верея“ се намеси с вещина и изби в корнер.

До края на мача домакините имаха две чисти възможности да удвоят резултата, но Диков и Цветанов пропиляха положенията и минималният резултат се запази до края на срещата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама