С 10 000 лева реставрират новооткритите части от крепостта Русокастро

19:38, 27 окт 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови 10 000 лева ще бъдат инвестирани за развитието на историческата крепост от национално значение Русокастро. Това решиха днес с пълно мнозинство общинските съветници в Камено на 13-ото си заседание. Парите ще бъдат разходени за консервация, реставриране и експониране на тазгодишните археологически открития в местността, а изпълнител ще е Регионалният исторически музей в Бургас.

Припомняме, че през лятото на 2016 година археолозите от музея откриха редица находки, които разкриват уникални факти за историята ни. Сред тях са бойна кула, средновековния калдъръм, както и голяма порта и крепостна стена. През изминалото лято Община Камено за първи път финансира археологическите проучвания в историческата местност.

С пълно мнозинство местният парламент гласува да бъде закупен нов часовник, който да бъде поставен на входа на сградата на Общината. Старият не работи от близо цяло десетилетие, а ремонтът му е невъзможен. Парите за новата придобивка ще са в размер на 6000 лева и ще бъдат усвоени от спестени средства по ремонти.

Със 17 гласа „за” общинските съветници решиха да променят предназначението на близо 20 дка общински имоти в село Свобода, за да може там да се обособи промишлена зона. В момента има сериозен инвеститорски интерес към този район, който е в близост до Бургас и е само на 4 км от магистралния път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама