Каналджия, спипан с 19 мигранти в Бургас, иска вкъщи, съдът го върна зад решетките

14:32, 27 окт 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Бургас остави без уважение искането на Ангел М. и защитника му за промяна на взетата мярка „задържане под стража“. Той е обвинен в това, че на 15 август тази година противозаконно е подпомогнал група от 19 чужденци да пребивават и преминават в страната.

Деянието е извършено чрез използването на лек автомобил, превоз към вътрешността на страната, извършено по отношение на лица ненавършили 16-годишна възраст. Бургаският районен съд намери, че от цифровата квалификация на повдигнатото обвинение се установява, че същото е с по-висока степен на обществена опасност. Санкционната част на нормата предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от 5000 до 20 000 лв.

Бургаският районен съд направи извод, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, още повече, че ако бъде признат за виновен, ще следва да търпи ефективно наказание. Според съда няма новонастъпили обстоятелства, които да обосновават изменението на мярката за неотклонение на Ангел М.

Обвиняемият е задържан два месеца и половина и съдът счете, че не е изтекъл предвидения в чл. 63, ал. 4 от НПК срок от една година и шест месеца за продължаване на задържането на Ангел в досъдебното производство.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протест в тридневен срок пред Окръжен съд – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама