Последният круизен кораб за тази година акостира в Бургас (снимки)

12:07, 27 окт 16 / Любопитно 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръстеният от италианската звезда София Лорен красавец MCS Opera е последният круизен кораб за 2016 година, който бе обслужен на Морската гара в Бургас. Това е второто му посещение в рамките на месец октомври. Почти месец след приключването на активния туристически сезон Бургас и областта посрещат допълнително 2251 чужди туристи от 43 държави, които са предпочели да пътуват по един от новите маршрути на компанията, предлагани тази есен. 13 дневното морско пътешествие включва посещения на пристанища в Италия, Гърция, Румъния и България: Чивитавекия, Генуа, Катаколон, Пирея, Солун, Констанца, Бургас, Гитио, Чивитавекия.

Туристите са заявили предварително екскурзии до Несебър, Созопол, Бургас, остров Света Анастасия, Котел, Жеравна и посещение на българско село - Еркеч. Освен че имат възможност да се запознаят с българската история, бит и традиции, част от пасажерите са пожелали да дегустират и нашенско вино.

От официалното откриване на Морска гара Бургас в края на 2013 г. до момента са приети и обслужени 41 лайнера на 12 круизни компании с над 61 000 туристи. Премината беше и летвата от 1000 каботажни плавания на атракционните корабчета (общинският „Света Анастасия”, „Капитан Кук”, „Мирела”, „Деймос” и др.), посещаващи острова и бургаския залив с над 66 000 туристи на борда.

Общо 127 000 туристи – толкова, колкото са жителите на Сливен и Приморско взети заедно, са почувствали силата и духа на родното ни Южно Черноморие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама