Бургаският съд остави без разглеждане два прокурорски протеста за таксите в Слънчев бряг

13:22, 26 окт 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административен съд - Бургас остави без разглеждане два прокурорски протеста срещу решения на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД, свързани със законността на събираните такси на територията на най-големия черноморски комплекс, съобщи "24 часа". До дела се стигна след като на 20 септември главният прокурор Сотир Цацаров поиска няколко решения на директорския борд да бъдат обявени за нищожни. Малко по-късно прокурор Андрей Червеняков от Окръжна прокуратура Бургас внесе в съда три протеста, а за извършената мащабна проверка той получи награда.

Административните магистрати обаче са преценили, че два от протестите са без законово основание и образуваните дела следва да бъдат прекратени. Става въпрос за решението на борда от 1 март 2011 г. за обявяването на алеите в зона Изток от отворени в затворени за обществено ползване, както и за решението от тази пролет за актуализиране на цените на събираните плащания под формата на такси, суми по договори, суми за ползване, наемни цени през сезон 2016.

"От данните по делото е видно, че частните пътища - асфалтови алеи, вътрешни пътища, алейни пространства са включени като непарична вноска в активите на "Слънчев бряг" АД при учредяването му през 1992 г. и по настоящем са негова собственост", става ясно от определението.

Според бургаските магистрати като собственик на транспортната ифраструктура "Слънчев бряг" АД чрез директорския си борд има правомощия да взема решения, свързани с нея. И по двата случая прокуратурата е изготвила протест, който е изпратен до Върховния административен съд.

В Бургаския административен съд е образувано дело само по третия протест, който е свързан с решение на борда за определяне на  общите условия за ползването на инфраструктурата на комплекса, както и определяне на цените на предоставяне на права и услуги в комплекса.

Съдебното заседание е насрочено за 29 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама