Одобриха създаването на ново основно училище в Бургас след 28 години пауза

11:09, 25 окт 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С пълно единодушие Общинският свет в Бургас подкрепи предложението на кмета Димитър Николов в града да бъде открито ново основно училище. Последното такова е построено преди 28 години. Новото ОУ ще носи името „Александър Георгиев-Коджакафалията“ и ще се намира на мястото на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа (познат като Интерната). В момента се осъществява мащабна реконструкция на сградата със евросредства.

Същото школо ще бъде и първото иновативно училище в Бургас. Това са училища, които постигат подобряване на качеството на образованието, като разработват и въвеждат иновативни елементи по отношение на организацията и съдържанието на обучението; организират по нов или усъвършенстван начин управлението, обучението и учебната среда; използват нови методи на преподаване; разработват по нов начин учебно съдържание, учебни програми и учебни планове. Община Бургас има желание и капацитет да подготви документи и да кандидатства пред МОН за обявяване на новото училище за иновативно.

През учебната 2017/2018 година в ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ ще бъде обявен прием за общо 148 ученици. Според прогнозните разчети две години по-късно броят на приетите ученици вече ще е 348.

Финансовото осигуряване на новото училище ще бъде предвидено от бюджета на Община Бургас за периода от 1 януари до 31 декември 2017 г., след което школото ще получава финансови средства по Формулата за разпределение на средствата по единните разходни стандарти за 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама