Настимир Ананиев в Бургас: ДБГ е моторът на РБ, не смятаме да го напускаме

15:52, 24 окт 16 / Политика 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Движение България на гражданите“ е моторът на Реформаторския блок и няма причина партията да се оттегли от него. Това заяви в Бургас заместник-председателят на ДБГ и председател на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев. Той отговори на въпрос на журналист дали след като от партията заявиха, че при евентуален слаб резултат на президентските избори ще напуснат правителството, ще се оттеглят и от РБ.

„Не виждам защо трябва да се оттеглим от РБ. ДБГ е един от моторите на РБ. Това е видно от местната кампания, от където имаме най-много съветници с много силен резултат, имаме два кмета на областни градове – на Плевен и на Добрич, както и на Чепеларе. Нашите кандидати разбиват модела до момента и който следи политиката, го вижда – че ние даваме една много добра алтернатива и хората я припознават“, коментира Ананиев.

Според него ДБГ ще продължава да бъде моторът на РБ и мисли, че като цяло Блокът има бъдеще. „Ако хората препотвърдят за четвърти път, че ни искат заедно и ни харесват такива, каквито сме, ще бъде странно да поемаме някакъв друг път“, счита депутатът.

Ананиев припомни, че на всички минали избори досега на партиите от РБ са предричали първо, че няма да се разберат, второ- че няма да излъчат листа, трето - че ще се провалят с нищожно нисък резултат. Три пъти тези прогнози са оборвани, а сега се оборват и четвърти път, защото са запушили устите на онези, които предричаха, че в Блока няма да се обединят около един кандидат, а това стана факт и всички партии от РБ работят заедно за него.

Ананиев сподели, че чувства една много силна енергия около кандидатурата на Трайчо Трайков, въодушевление, което идва отвсякъде, включително от хора, които не симпатизират на РБ, но харесват техния кандидат-президент.

Относно това откъде очакват гласове за Трайков, Ананиев отговори „отвсякъде“ – и от България, и от чужбина.

Общинският председател на ДБГ в Бургас Живко Табаков допълни, че се работи в посока да се спечелят гласовете на хората, които още не се решили за кого ще гласуват. По време на предизборните си обиколки в цялата област той е усетил хората много силно мотивирани да подкрепят автентичната дясна кандидатура – тази на Трайчо Трайков и ген. Съби Събев. Предстои в Бургас да се открие предизборната шатра на РБ, която ще бъде до Часовника. Чрез нея ще могат да бъдат запознати всички хора с програмата на кандидат-президента Трайков.

Областният координатор на ДБГ Стоян Грозев заяви, че той очаква много симпатизанти на ГЕРБ да гласуват на тези избори за кандидата на РБ, защото не припознават Цецка Цачева като свой десен кандидат.

Грозев каза, че е много обнадежден от срещите лице в лице с хората по време на обиколката из Бургаска област и позитивизмът, който виждат към Трайчо Трайков, им дава голяма надежда, че именно той ще е човекът, който ще бъде на балотаж.

Живко Табаков допълни, че все пак предпочита да вземат гласове от лявото, а не от дясното политическо пространство. Той лично много би се радвал, ако на балотаж се срещнат двама десни кандидати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама