"Нефтохимик" открадна точка в Стара Загора

22:50, 23 окт 16 / Спорт 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нефтохимик" не успяха да победи, но и не загуби от "Верея" в мач на опашкарите в Първа лига. Двата тима завършиха 1:1 в Стара Загора, като "шейховете" откриха резултата с гол на Емануил Манев, но преднината им трая само пет минути, след което домакините изравниха чрез Георги Ангелов.

След подялбата на точките промени на дъното на таблицата няма, като "Верея" е на 11-о място с 11 точки, следван от днешния си съперник с осем. Предпоследен е "Локомотив" (Горна Оряховица) със същия актив, а на дъното е "Монтана" с пет точки.

Любопитен факт е, че наставниците на двата тима - Александър Томаш и Христо Янев, които преди бяха и съотборници, вече се изправиха един срещу друг през този сезон. Тогава Янев водеше ЦСКА и загуби гостуването си под Аязмото с 0:1. Днешният двубой бе изгледан на живо от Димитър Бербатов.

Първата сериозна опасност дойде в 29-ата минута, когато Момчил Цветанов стреля чудено от около 30 метра, а вратарят на "Нефтохимик" Янко Георгиев със сетни сили успя да избие в корнер. В 40-ата минута стразогарци повториха случилото се, но този път шутът бе на Илиас Хасани, като Георгиев отново се намеси добре и изби.

"Верея" започна по-активно второто полувреме, като Осман Балде нахлу добре отдясно и центрира, но право в ръцете на Иван Караджов. Въпреки преимуществото си обаче, старозагорци първи получиха гол. След чудесна контраатака Венцислав Христов асистира перфектно на Емануил Манев, който прати топката в мрежата.

Само пет минути по-късно обаче Георги Ангелов възстанови равенството, след като далечният му шут най-сетне успя да изненада вратаря на бургазлии Янко Георгиев. В 84-ата минута за малко не се стигна до автогол за "Нефтохимик", след като Ангел Грънчов отигра с глава центрираната отдясно топка, но тя мина опасно покрай вратата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама