Цецка Цачева в Бургас: България е силна, когато е единна (снимки)

21:20, 23 окт 16 / Политика 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„България е била силна, авторитетна, уважавана в нашия регион, в Европа и по света тогава, когато сме били единни. Имаме нужда от това единство и ако се доверите на нашата двойка, аз ще гарантирам като президент, че нацията ни ще остане единна“.

Това заяви кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева в Бургас. В неделната вечер тя заедно с кандидата за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев се изправиха очи в очи с гражданите на морския град, за да поискат тяхното доверие за предстоящия вот на 6 ноември.  

„Защото това, което ние, големият екип на ГЕРБ, правим и ще продължим да правим занапред не е само за нашите членове и симпатизанти, това е за всички българи. Защото знаем, че националната цел, националният интерес на България е една модерна, образована, просперираща нация, която живее в стабилна и сигурна държава. Затова всички власти трябва да работят в синхрон и да няма противоречия между тях“, каза Цецка Цачева. И допълни, че президентът има своите правомощия, има своята компетентност да изисква, да настоява, да прехвърля мостове между властите и хората, за да се постигне това единение на нацията.

Кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев подчерта, че изборът на 6 ноември е много важен, защото корабът на България не трябва да загуби посока. А тя е европейският път на развитие.

„Фарватерът не трябва да го напускаме, защото водите около него са опасни. Там можем да ловим паламуд, но не можем да вървим по европейския път“, каза той.

Манушев заяви, че стабилността на държавата трябва да бъде запазена, въпреки че някои се опитват с всички средства да я разклатят. България трябва да остане стабилна, мирна, уважавана и това според него може да стане с жена президент.

Своята подкрепа за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ изказа и бургаският кмет Димитър Николов, който посрещна Цецка Цачева с огромен букет цветя. Николов съобщи, че винаги когато е търсил Цачева за помощ, тя се е отзовавала с голямо внимание и разбиране към проблемите на местната власт и е работила те да се решат. Кметът заяви, че на този размирен свят в момента на град Бургас е необходимо спокойствие, бизнесът да работи и да имаме нов силен туристически сезон. Затова на България й е нужен един изключително отговорен и балансиран президент.

Пред бургазлии застана и евродепутатът Мария Габриел. Според нея отговорът на въпроса каква България искаме е ясен - като Бургас и Бургаска област. Морският град дава този облик на България, който искаме да продължим да отстояваме в Европа и света, заяви Габриел. За нея Цецка Цачева и Пламен Манушев са тази кандидатпрезидентска двойка, която ще продължи делото на правителството да направи страната ни по-сигурна и по-развиваща се и да ни накара да се гордеем.

На специално издигната сцена на площад „Атанас Сиреков“ Цачева и Манушев бяха представени от председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. В тяхна подкрепа в Бургас пристигнаха и всички кметове на ГЕРБ в областта. Гостите бяха придружавани от областния координатор на партията в Бургас и народен представител Димитър Бойчев.

За доброто настроение на многобройната публика, развяваща знамената на България и ГЕРБ, се погрижиха Пламен и Иво, Михаела Маринова и Невена Пейкова от Х фактор, група „Rewind”, Поли Генова, Веселин Маринов, ансамбъл „Българе“, Трио Сопрано и Уникалните гласове.

По-рано през деня Цецка Цачева и Пламен Манушев направиха истински тур в Бургаска област, като последователно посетиха Поморие, Айтос, Созопол, Приморско и Царево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама