Триумф за Стоян Апостолов и неговия тим на „Писта Бургас 2016“

17:14, 23 окт 16 / Спорт 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ветеранът на бургаския автомобилен спорт Стоян Апостолов и неговият отбор „Елена Тийм“ триумфираха на „Писта Бургас 2016“. Представителят на известната фамилия Апостолови спечели първото място в серията „Туринг“ за автомобили до 2000 куб.см. Тимът му „Елена Тийм“ пък грабна отборната титла на състезанието, което е 4-и кръг от националния шампионат на затворен маршрут.

Бургазлии се представиха отлично и в кралския клас „Макси“ за най-мощните автомобили – над 2000 куб.см с турбо. Представителите на местния клуб „Вромос“ Пламен Камбуров и Красимир Боев заеха съответно второ и трето място. Шампионската купа тук грабна друг ветеран на автомобилния спорт в Булгария – Илия Царски. Неговият клуб „Автоцар Рали“ от Панагюрище обаче остана на второ място в отборната надпревара след „Елена Тийм“. Третото място в общото класиране е за „Вромос“.

В третата серия „Спорт“ за автомобили до 1600 куб.см победител в генералното класиране е Симеон Симеонов от „Казанлък моторспорт“, следван от Слави Рупчев от „Елена Тийм“ на второто място и Искрен Веселинов от русенския клуб „Хоби-Кар“ на третото.

Специалната купа за феърплей спечели Васко Важаров от клуб „АСК Каменов рали“.

На състезанието присъства зам.-министърът на спорта Асен Марков, който поздрави пилотите и организаторите и пожела другата година на новото трасе „Писта Бургас“ да подобри рекорда за посещаемост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама