Живко Табаков: Кампания се прави с работа, а не с празни приказки

13:28, 22 окт 16 / Политика 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Г-н Табаков, в момента се намирате в разгара на предизборната битка. Обичайно за такъв период, между различните конкуренти за президентския пост и между политическите щабове припламват искри, които на моменти надхвърлят добрия тон. На местно ниво как върви кампанията, единни ли сте с останалите представители на РБ?

Още в началото на кампанията аз поех публичен ангажимент от името на организацията на ДБГ в Бургаска област, че ще работим за кандидатурите на Трайчо Трайков и ген. Съби Събев. Спазваме този ангажимент, като организираме активна кампания в десетки населени места в областта и предстои в следващите дни до края на кампанията още повече да засилим активността си. За мен предизборната кампания е време за активна работа, а не за решаване вътрешноорганизационни проблеми, анализи и празни приказки. Времето за анализи е след изборите, а проблемите се решават между кампаниите. Това са политически правила, които всеки средностатистически политик би трябвало да знае. По отношение на мастната организация на Реформаторския блок ще кажа, че правя всичко, което зависи от мен, за да се представим добре на изборите. Надявам се представителите на останалите партии в блока да направят същото и да се включат активно в кампанията, независимо от това дали се харесват или не се харесват помежду си.

ДБГ показа респектиращо присъствие по време на визитата на Трайчо Трайков и ген. Съби Събев в Бургас. Повече от очевидно е, че активът Ви расте, превръщате се в естествен лидер на РБ на местно ниво. Как успявате да мотивирате хората си?

Нормално е нашите членове и симпатизанти да посрещнат кандидатите за президент и вицепрезидент. Не мисля, че това е голямо постижение. Когато човек започне да се занимава с политика, би трябвало да е наясно, че се захваща с тежка работа, която изисква време и усилия. Хората не се мотивират лесно и това не се случва на базата на празни обещания и общи приказки. Изисква се целогодишна работа, а не няколко интервюта в кампанията. След местните избори от миналата година бях избран за общински съветник и оглавих Комисията по туризъм в Общинския съвет. Може би помните, че по време на предизборната кампания за местните избори основните ангажименти, които поех, бяха свързани с туризма. Аз обичам да спазвам обещанията си и да държа на думата си, затова искам да благодаря на колегите от мнозинството в Общинския съвет, които ми гласуваха доверие и подкрепиха голяма част от предложенията ми в туристическия сектор. Позиция на общински съветник ми дава възможност да решавам конкретни проблеми на хората и да допринасям за развитието на града. През последната година обиколих много населени места както в областта, така и в общината. Това подпомага силно и дейността ми по отношение на структурите. По време на предизборната ми обиколка също върша работа и като общински съветник, защото това е още една възможност да чуеш проблемите на хората и да им предложиш конкретни решения.

Освен това ползвам кампанията и за да направя отчет очи в очи с избирателите. Убеден съм, че всеки лидер, който има желание за работа би могъл да укрепи структурите си и да ги направи работещи. Надявам се останалите общински съветници от Реформаторския блок да са положили същите усилия и по време на изборите да мобилизират избирателите си, защото това ще е от полза за цялата формация.

Социологическите прогнози отреждат на Вашия кандидат за държавен глава четвърто или пето място. Ще успее ли да стигне до балотаж? Виждате ли това възможно?

Не съм анализатор, а политик. Моята работа е да дам всичко от себе си, за да спечелим. Сигурен съм, че в момента има достатъчно хора, които се занимават с анализи и коментари, така че не мисля и аз да давам своя принос в тази посока.

Какво мислите по повод задължителния вот и за това квадратче „Не подкрепям никого“, което още през април Народното събрание прие да влезе в бюлетините като един вид компенсация за тези, които иначе не биха отишли до урните. Едва сега се разшумя, че всъщност то е в полза на този кандидат-президент, който на първия тур спечели най-много гласове. Считате ли, че още при приемането му са правени тайни сметки по такъв начин да се „запази политическото статукво“, както казват някои?

Аз съм готов да работя независимо от начина, по който се броят бюлетините. Изборното законодателство се приема от Народното събрание, в което, както знаете, не участвам. Реформаторският блок в Бургас има депутат, но не съм имал време да го питам как е гласувал и дали е направил свои предложения. Надявам се да е имал активно участие в този процес, защото Бургас има нужда от повече активни депутати. Очаквам, че предложенията, които ще бъдат приети, ще осигурят нормален изборен процес. Иначе моята работа като местен лидер е да организирам кампанията в региона, което и правя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама