С ранен гол „Созопол“ победи в дербито със столичния „Септември“

20:12, 21 окт 16 / Спорт 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ранен гол донесе победата на ФК „Созопол“ срещу гостуващия „Септември“ (София) с 1:0 в дербито на 10-ия кръг от първенството във Втора лига.

Станимир Баев донесе ценните три точки за домакините. Още в 4-ата минута набитият здравеняк се възползва от дълъг извеждащ пас на Деян Христов и закичи топката в горния десен ъгъл на капитана Валентин Галев. В ответната атака Костадин Аджов изскочи на чиста позиция и можеше да изравни, но Мартин Теменлиев го надигра с цената на поражения в слънчевия сплит. Вратарят на „небесносините” имаше още две решаващи намеси до почивката. В 26-ата минута „потърпевш” от вещината му се оказа останалият сам срещу него Асен Чандъров, а в 28-мата и Благой Наков не можа да се зарадва на доброто си изпълнение от фаул.

През второто полувреме домакините продължиха да играят дисциплинирано в защита, но не пропускаха всеки сгоден момент за контраатака. Така в 78-мата минута се стигна до удар в напречната греда от воле на Деян Христов. „Септември“ се отчете само с едно по-опасно слизане на Аджов, чийто шут обаче прати топката високо над рамката.

„Созопол“ регистрира седма поредна „суха мрежа” (шест мача без допуснат гол във Втора лига и един за купата), което даде повод за основателно задоволство на старши треньора Румен Димов. Като основни аргументи за победата в дербито той изтъкна мъжеството на своите възпитаници, както и отличното спазване на тактическите указания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама