Прокуратурата се самосезира за смъртта на бебе в бургаска болница

16:15, 21 окт 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативната прокуратура в Бургас се е самосезирала, а окръжната ще проверява случая със смъртта на бебе на една годинка в местна болница. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение за Topnovini.bg.

Малкият Кристиян Костадинов е издъхнал на 18 октомври рано сутринта в УМБАЛ-Бургас. Родителите му са убедени, че става въпрос за лекарска грешка, защото докторите давали на детето лекарство за епилепсия, каквато то нямало.

За 36 часа бебето получило 8 последователни гърча, последният от които нанесъл тежки поражения върху сърцето и дихателните му пътища. В продължение на час и половина след това медиците опитвали да го спасят, но безуспешно.

Д-р Бойко Миразчийски от здравното заведение казва пред Нова телевизия, че медикаментът за епилепсия бил с цел да се овладеят гърчовете. Същата терапия се е използвала и при лечението на момчето в Германия преди това.

Пристъпите започнали през лятото. В Германия, където семейството живее, били направени всички възможни изследвания на детето и не се установила епилепсия, твърдят родителите. Когато се прибрали в Бургас в неделя, бебето отново получило гърч и било прието по спешност в болницата. Във вторник сутрин се получило фаталното обаждане, че сърцето на момченцето не е издържало.

От болницата потвърждават, че са били запознати с документите и изследванията от Германия, но се усъмнили, че това може да са първи прояви на отключваща се епилепсия, тъй като детето било фамилно обременено. Родителите настояват да има разследване и са наели адвокат, който да внесе жалбата им за лекарска грешка в прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама