Руенски полицаи демонстрираха как действат служебните кучета

15:34, 21 окт 16 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Качествата на служебните кучета, начините за дресирането им, процеса за придобиване на умения, както и данни какви породи кучета се използват най-често в служебната дейност бяха темите на третото училищно занятие по програмата „Детско полицейско управление” за учебната 2016/17 г. В него са се включили подрастващите от училищата „Елин Пелин” – с. Руен и „Отец Паисий” – с. Люляково, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Занятието представи и практическо онагледяване възможностите на служебното куче (обща дресировка и задържане на нарушител), демонстрирани от служители на звено „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР – Бургас. Учениците се престрашиха и докоснаха пособията, участващи в дресировъчния процес на служебното куче, като си обещаха след години те да са на мястото на полицаите – водачи на служебни кучета.

Припомняме, че първите две училищни занятия по програмата „Детско полицейско управление” в fбщина Руен преминаха по изключително нестандартен и впечатляващ за децата начин. Служителите от Районно управление – Руен инспектор Динко Калев и инспектор Мустафа Мустафа проведоха с огромен ентусиазъм и дух пилотните занятия с участниците в Детско полицейско управление, като първоначално взаимно се опознаваха и полагаха основи за работа в екип – изграждане на доверие и сплотеност, а в последствие заедно откриваха трудните страни в ежедневието на полицейския служител, както и любопитните моменти в тази професия.

В рамките на проведените до момента превантивни занятия децата се запознаха с ролята на полицията в обществото и ценностите, които утвърждава, като орган на реда и сигурността, символите, устройството и функциите на полицията, специфичните задачи, конкретни ежедневни функционални задължения, изпълнявани от полицейските служители, техните униформи и отличителни знаци. Малчуганите се качиха в полицейски автомобил и на мотоциклет и изпитаха тръпката от това да командват светлинната и звуковата сигнализацията на служебните превозни средства.

В училищните занятия по програмата „Детско полицейско управление” младите доброволци бяха запознати и с бъдещите теми, които ще бъдат изучавани през настоящата учебна година по предварително изготвен график, утвърден от Нkачалника на Районно управление – Руен - главен инспектор Михаил Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама