Оставиха в ареста 20-годишен рецидивист от Карнобат с 15 влезли в сила присъди

14:12, 21 окт 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20-годишнит Гочо Колев от Карнобат остава в ареста. Той е обвинен за това, че на 12 октомври тази година задигнал 600 лева от Г. В., като го ударил с юмруци по главата и тялото, а също и използвал нож, с който срязал десния джоб на панталона на пострадалия, откъдето извадил и взел въпросната сума. Инцидентът е станал на карнобатската улица „Неофит Бозвели”.

Престъплението, което е тежко умишлено по смисъла на закона, е извършено в условията на „опасен рецидив“ и в съучастие с други двама мъже.

За това престъпление е предвидено наказание от 5 до 15 г. „лишаване от свобода“.

Според прокурора е налице обосновано предположение, че Колев е извършил престъплението, в което е обвинен. Към този извод сочат писмените и гласни доказателства, които са събрани по време на разследването. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Колев може да се укрие или да извърши ново престъпление. Мотивите за това са, че той е осъждан общо 15 пъти, което показва, че той е личност с трайно изградени престъпни навици, както и  високото наказание предвидено в закона за извършеното престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави Колев в ареста.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама