16 фирми искат да строят площадки и спортни комплекси в община Бургас за 28 млн. лв.

14:02, 21 окт 16 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 16 фирми, от които 8 самостоятелно и още толкова в консорциуми, подадоха оферти за изграждане на нови детски площадки, спортни комплекси и съоръжения в община Бургас. Спечелилите ще си поделят пай от общо 28 333 333 лева без ДДС, каквато е стойността на цялата поръчка.

Обществената поръчка е разделена на 5 обособени позиции спрямо териториите на различните центрове за административно управление в Бургас.

Първата позиция е за изграждане на нови детски площадки, както и реконструкция на съществуващи такива на територията на ЦАУ „Зора” и ЦАУ „Приморие” на стойност 1 250 000 лв. без ДДС. За нея участват 2 фирми - „СЕТАТЕХ“ ЕООД от София и „БУРГАС ПРО СПОРТ” ООД, чието седалище също е в столицата въпреки името си. Първата получава 20 точки за техническо предложение и предлага цена от 4.80 лв. на кв.м за проектиране на детска площадка и 38 934 лв. без ДДС за строително-монтажните работи (СМР) по обекта. Техническото предложение на „БУРГАС ПРО СПОРТ” е оценено с двойно повече точки – 40. Дружеството предлага цена от 2 лв. на кв.м за проектиране и 59 786 лв. без ДДС за строителството на площадка.

Втората обособена позиция е за изграждане на нови детски площадки, както и реконструкция на съществуващи такива на територията на ЦАУ „Освобождение ” и ЦАУ „Изгрев” на стойност 2 083 333 лв. без ДДС. За нея също кандидатстват 2 фирми – бургаската „ЦЕНТЪР ПЛЕЙ“ ЕООД и варненската „КАР СТРОЙ” ЕООД. Тук фаворит изглежда „ЦЕНТЪР ПЛЕЙ“, чието техническо предложение е оценено с 35 точки срещу 25 за варненци. Бургазлии предлагат и 2 лв. на кв.м за проектиране срещу 22.50 лв. на съперниците им. Офертите за СМР на двете дружества са почти еднакви – малко над 57 хил. лв. без ДДС.

Третата позиция е за изграждане на нови детски площадки, както и реконструкция на съществуващи такива на територията на ЦАУ „Възраждане ” и „Долно Езерово” на стойност 1 666 666 лв. без ДДС. Тук изпълнителят е ясен - „БОНЕВ ПРОЕКТ“ ЕООД, който единствен е подал оферта. Бургаското дружество иска 2 лв. на кв.м за проектиране и 59 982 лв. без ДДС за строителство.

Най-много участници има за четвъртата позиция – изграждане на нови спортни комплекси, площадки и съоръжения (открити и закрити), както и реконструкция на съществуващи такива на територията на ЦАУ „Освобождение”, ЦАУ „Изгрев” и ЦАУ „Зора”. Тук и парите са повече – 11 666 666 лв. без ДДС.

Оферти подадоха ДЗЗД „КОНСОРЦИУМ ОЗЕЛЕНЯВАНЕ“ (включващ местните фирми „БУРГАСЦВЕТ 90 – ТАНЕВ“ и „КОМПЛЕКТСТРОЙ“), ДЗЗД „БУРГАС ТИЙМ 2016“ (включващ  „Тийм инженеринг“ ЕООД от Бургас и „Панов“ ЕООД от Варна), „ТОРКРЕТ“ ЕООД от Бургас, „БУЛЕЛЕКТРИКС“ ЕООД също от Бургас и обединението „ГРАДСКА СРЕДА 2016“ (включващо  „ТРЕЙС – БУРГАС“ ЕАД и „ИНЖПРОЕКТ“ ООД от София).

Най-високо е оценено техническото предложение на „БУРГАС ТИЙМ 2016“ – 35 точки. Като ценова оферта обаче най-изгодна е тази на „КОНСОРЦИУМ ОЗЕЛЕНЯВАНЕ“ (25 т.) – 2 лв. кв.м за проектиране и 150 063 лв. без ДДС за строителство (срещу 22.50 лв. за проект и 194 780 лв. за СМР на „БУРГАС ТИЙМ“).

Петата обособена позиция е за изграждане на нови спортни комплекси, площадки и съоръжения (открити и закрити), както и реконструкция на съществуващи такива на територията на ЦАУ „Възраждане ”, ЦАУ „Долно Езерово” и ЦАУ „Приморие“. Прогнозната й стойност е 11 666 666 без ДДС. Тук има двама участници - „ВИА КОНСТРУКТ ГРУП“ ЕООД от София и консорциумът „СИТАМЕКС“, в който са известното дружество „ХИДРОСТРОЙ“ и „СИТАМЕКС ГАРДЪНС“ ООД от Бургас. Фаворит да спечели позицията е „ВИА КОНСТРУКТ ГРУП“, който бие съперника си и по двата показателя – техническо предложение и ниска ценова оферта. Софиянци получават 40 точки срещу 35 за конкурента си и предлагат 9.80 лв. на кв. м. за проектиране и 226 356 лв. за СМР срещу съответно 12 лв. за проект и 261 443 лв. за СМР на „СИТАМЕКС“.

Избраните фирми ще имат срок от 48 месеца за изпълнение на поръчката.

Подробности за това петте обособени позиции поотделно точно кои комплекси, квартали и села на територията на община Бургас обхващат можете да видите ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама