35 машини и 20 затворници в готовност да посрещнат снега в Бургас

10:25, 21 окт 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми обсъдиха готовността за предстоящия зимен сезон. На срещата бяха координирани начините за реакция при възникването на усложнена обстановка и превантивните мерки за осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурните мрежи при зимни условия.

За почистването на улиците и комплексите в Бургас ще се грижи консорциум "Титан - Бургас". От фирмата са осигурили 35 машини, 400 тона сол, 150 тона луга, 100 тона пясък и 2000 литра антилед за насипване по пътищата.

Общинската пътна мрежа и кварталите ще се поддържат от фирма "Чистота", която разполага с 19 специализирани машини, 259 тона пясък, 80 тона сол и 32 тона луга.

За поддръжката на републиканската пътна мрежа ще се грижи Областно пътно управление, които в момента набавят необходимите материали.

Комисия от експерти на Община Бургас, ОД на МВР-Бургас и КАТ ще проверят на 11 ноември изправността на наличната техника на пътноподдържащите фирми.

При необходимост Жандармерията ще осигури още 2 високопроходими машини, а "Пожарна безопасност и защита на населението" ще осигурява помощ на хора в трудно достъпни места и закъсали в снега автомобили.

От Бургаския затвор обещаха отново да съдействат с мобилна група от 20 души, лишени от свобода, които да почистват заледените спирки от градския транспорт и тротоарите около тях.

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че лечебните заведения на територията на общината имат необходимите лекарства и медикаменти, заредени за един месец напред, а линейките на Спешна помощ вече са със зимни гуми и са минали технически преглед за работа при зимни условия.

Детските и учебните заведения, които се отопляват с локално парно, имат необходимото гориво за отопление през студените месеци, уверяват от Регионалния инспекторат по образование.

От EVN споделиха, че имат три дежурни екипа и възможност за осигуряване на допълнителни екипи, а ВиК имат 7 дежурни екипи в делничните дни и 4 – през почивните. И двете дружества обявиха, че разполагат с високопроходима техника.

Общинският превозвач "Бургасбус" също предприема мерки за осигуряването на добро и безопасно пътуване на хората през зимата. Те включват цялостна проверка на системите на градския транспорт и денонощни дежурства на диспечери.

От ОП „Транспорт“ споделиха, че Центърът за видеонаблюдение на трафика ще следи в реално време пътната обстановка при зимни условия и при необходимост ще изпраща информация на отговорните институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама