Ген. Румен Радев в Бургас: С тези избори ще тръгне промяната, която всички очакваме и заслужаваме

20:30, 15 окт 16 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Време е за промяна за доброто на България. С тези избори може и ще тръгне промяната, която всички очакваме и заслужаваме. Президентът трябва да задава верните приоритети за развитие на държавата. Президентът трябва да противостои на всички решения и закони, които накърняват нашия интерес”. Това заяви по време на посещението си в Бургас кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев. Той бе придружен от кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова, както и от лидера на партията Корнелия Нинова.

Генерал Радев посочи още, че президентът може и трябва да казва истината, той трябва да бъде с воля и характер, който да обединява хората около национално значими цели и да изпълни отново със съдържание президентската институция.

 „Ако вие дадете вашето доверие на мен и на г-жа Илияна Йотова, ние ще бъдем президентска институция с ясни приоритети и ще работим неуморни в тези тежки времена за укрепване на националната сигурност. Ще настояваме и ще се борим за външна политика с характер. Няма да се поколебая да се изправя срещу всяко решение и закон, които не работят в интерес на всички нас”, каза ген. Румен Радев.

Той допълни, че имат абсолютно ясна програма как да действат незабавно и неотложно, когато влязат на „Дондуков” 2. Генерал Радев категорично се обяви и за това Министерският съвет да отмени Наредбата за интеграция на чужденци с предоставен статут, предоставено убежище. Според него в тази Наредба няма никакви лимити.

Илияна Йотова от своя страна посочи, че много би искала да има директен сблъсък с политическите им опоненти.

„Много бих искала да има един дебат между нас и нека всеки да види какви са предложенията, какви са вижданията за следващите пет години. Говорим за една от най-важните институции в държавата”, коментира Йотова.

По нейните думи политическите събития от петък са изместили акцента върху кампанията и вместо да има дебат, България се разлюля от тази политическа криза и като че ли кампанията отиде на втори план.

„Страхувам се, че по този начин, от скандалите, които предизвиква правителството и днешните управници, отново българските граждани няма да могат да направят информирания избор, а ние искаме да кажем нашите предложения”, добави Илияна Йотова.

Корнелия Нинова пък заяви, че на политическите събития в парламента от вчера трябва да се погледне и през призмата на президентските избори.

„Тези извънредни мерки да се закрива парламентът заради президентски избори, за нас са абсолютно неприемливи. Това е проява на страх и опит да се заглуши гласа на опозицията”, каза Нинова.

Посещението на официалните гости в Бургас завърши с поздравителен концерт на площад „Атанас Сиреков”, пред сградата на Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама