Бургаски консорциум ще реконструира Морската градина за 5 млн. лв.

07:26, 14 окт 16 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Консорциум "Холдинг Бургас инфраструктура", в който влизат две бургаски компании, е спечелил поръчка на Община Бургас за ремонт на част от Морската градина в града, преборвайки се с конкуренцията на "Щрабаг" и още една строителна фирма. Това съобщава capital.bg. Стойността на проекта е почти 5 млн. лв. без ДДС, като той се финансира по ОП "Региони в Растеж" 2014 - 2020 г. Договорът с "Даскон" и "СМК - Монтажи" вече е подписан, а ремонтът трябва да бъде приключен в срок от 260 дни от момента, в който бъде дадена строителна линия на обекта. Това ще се случи след осигурено финансиране за обекта, пише в договора между общината и консорциума.

Въпреки че стойността на проекта е привлекателна - 4.99 млн.лв. без ДДС, участие в търга са взели едва три кандидата. Участниците в консорциума победител са бургаските "Даскон" и "СМК - Монтажи". Другите два кандидата - "Щрабаг" и "Булелектрикс", са участвали самостоятелно.

Критериите за оценка на търга са били показателите "Техническо предложение" и "Ценово предложение" с равна тежест. Според протоколите на комисията "Холдинг Бургас инфраструктура" е получил общо едва с 0.41 точки повече от втория в класирането - "Щрабаг". Консорциумът има максималния брой точки за техническото си предложение. "Щрабаг" пък предложил най-ниска цена - малко над 4.4 млн. лв. без ДДС, докато офертата на победителите е идентична с прогнозната стойност на поръчката. Крайният резултат е дал минимално предимство на обединението.

Според Търговския регистър едноличен собственик на капитала на "Даскон" е австрийската "Бауунтернемунг Ост холлдинг ГмбХ" с представител Стефан Стефанов. "СМК - Монтажи" е акционерно дружество, в чийто съвет на директорите участват Недялко Александров Недялков, Дани Едрев и Борислав Великов.

В рамките на проекта се планират реконструкция на зелените площи и изграждане на поливна система с оползотворяване на дъждовна вода в южната част на Морската градина. Районът обхваща площ от паметника на Пушкин до ул. "6 септември" и хотел "Приморец". Планират се реконструкция и обновяване на съществуващите фонтани, чешмички, подпорни стени, осветление, видеонаблюдение, алейна мрежа, парково обзавеждане, водопровод, битова канализация и дъждовна канализация, два резервоара за дъждовни води с автоматизирана система за поливни нужди и монтиране на две еднокабинкови градски тоалетни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама