Детско полицейско управление стартира в Поморие

17:31, 07 окт 16 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата обучителна година от двугодишната превантивна програма на МВР „Детско полицейско управление” бе открита в Поморие. В първия урок се включиха 78 четвъртокласници от местното СУ „Иван Вазов”.

Главен инспектор Георги Куцаров и директорът на пилотното за проекта училище Иван Тенекеджиев приветстваха бъдещите служители на реда и им връчиха лично значки, тефтери и химикали, обозначени с герба на детската полицейска структура. Всеки петък заедно с полицейски инспектор Георги Димитров четвъртокласниците ще се учат как да познават и спазват закона; да се движат безопасно по улиците; да пазят себе си и околните както в реалния живот, така и във виртуалното пространство; да оказват долекарска помощ и да се подкрепят взаимно.

За постигането на поставените цели на програмата ще спомагат експерти от „Охранителна”, „Пътна” и „Криминална полиция”, психолози от МВР, специалисти от БЧК и духовни лица. Основната цел на проекта е под формата на игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации.

Инициативата стартира в национален мащаб в средата на месец май, като на територията на Бургаски регион се създадоха 22 детски полицейски управления с близо 500 деца. По предварителен график през октомври всяко от детските управления открива тържествено обучителната си година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама