Зам.-министър Киряков в Бургас: Образование без сърце не става

13:17, 07 окт 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на образованието и науката Красимир Киряков откри Национални дни за учене през целия живот „Бургас 2016“. Дните се провеждат от 6 до 8 октомври.

„Радващо е, когато има толкова единомишленици, които се събират около една абсолютно доказана кауза. Да се учи през целия живот означава да се осъществи едно изначално право на хората в цивилизования свят“, каза Киряков на церемонията по откриването на националните дни в Държавната опера – Бургас.

Според зам.-министъра малко са темите, които в момента обединяват всички групи в обществото, и безспорно това е една от тях. „Такава инициатива не може да постигне успех, без да се вложи сърце в това, което се прави. Наистина всяка идея, свързана с образование, с наука, без сърце не става“, допълни Красимир Киряков.

На церемонията присъстваха заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, неговият заместник Севдалина Турманова, заместник-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, както и проф. Тодор Танев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама