Зам.-министър на образованието открива Дни на ученето в Бургас

09:29, 06 окт 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на образованието и науката Красимир Киряков ще открие Национални дни на ученето през целия живот в Бургас, съобщиха от МОН. Събитието ще се състои днес от 18.00 часа в Операта.

Инициативата се провежда в рамките на проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. В церемонията по откриването ще участват също и областният управител Вълчо Чолаков, и кметът Димитър Николов.

В програмата на Дните за учене през целия живот, които ще се проведат от 6 до 8 октомври 2016 г. в морския град, са включени различни събития като: обмен на добри практики, публична лекция и дискусия по проблемите на продължаващото професионално обучение и квалификацията на лица с ниско образование, изложение на институции за образование и обучение на възрастни. Ще се популяризира Електронната платформа за учене в Европа (EPALE).

В проявите ще вземат участие членове на Националната координационна група за учене през целия живот, областните координатори за учене през целия живот, директори и учители/обучители от Националната мрежа на институциите за образование и обучение на възрастни, възрастни обучаеми, представители на различни държавни институции, неправителствени организации и на социалните партньори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама