Кметът събра младите педагози на Бургас, подари им книги и им пожела да станат директори

14:49, 05 окт 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младите педагози на Бургас, които на 15 септември тази година за първи път прекрачиха прага на училищата и детските градини, се събраха заедно в Общината. Поканата им бе отправена от кмета Димитър Николов, а поводът е днешният Международен ден на учителя.

Местата в Заседателната зала едва стигнаха за всички около 60 преподаватели, за които бяха подготвени изненади. Всеки един поотделно получи ново луксозно издание на „Време разделно“ на бургазлията Антон Дончев, както и историческата книга „Памет Бургаска” на Катя Корудерлиева-Стоянова.

„Учителската професия е основата, чрез която градим нашето бъдеще. Вие сте направили правилния избор. Насърчавайте децата да сбъдват своите мечти“, обърна се Димитър Николов към младите педагози.

Кметът прояви и чувство за хумор, казвайки, че в сферата на образованието в Бургас лошите са Ананиева (зам.-кметът по образование), Илиева (началникът на РУО) и Таралова (директор „Образование и демографски въпроси”), а добрият е той. И пожела на преподавателите да станат директори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама