Димитър Танев в Бургас: Трайчо Трайков е гарант за евроатлантическия курс, ГЕРБ сгрешиха с номинацията на Цачева

13:45, 03 окт 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Президентските избори за нас са изключително важни. Пред Реформаторския блок стои въпросът дали България ще следва евроатлантическия курс, който сме поели през последните години. За нас това колебание, което виждаме през последните месеци, показва, че трябва да се избере човек за президент, който да е гарант за необратимостта на евроатлантическия курс. Ние считаме, че такъв гарант е Трайчо Трайков“. Това заяви днес при посещението си в Бургас народният представител от РБ и заместник-председател на „Движение България на гражданите” и на бюджетната комисия в парламента Димитър Танев. Той коментира и това, че ГЕРБ са сгрешили с тактиката и с номинацията си за кандидат-президент, избирайки Цецка Цачева.

„Сгрешиха с тактиката си, защото не е честно за българския избирател номинацията да идва в последния момент. Ако беше толкова демократично, нямаше в САЩ да има две години предизборна кампания. Защо там всеки може да се запознае с кандидатурите на кандидатите в продължение на толкова време, да присъства на няколко публични дебата, които цялата страна следи, а в България това да не е възможно. Мисля, че няма да е изненада, ако при нас липсва такъв дебат. ГЕРБ не иска да има такъв дебат. Това е лошо за страната, защото ние познаваме г-жа Цачева като шеф на Парламента. Не я познаваме в качеството й на лидер, който трябва да поведе нацията“, каза Димитър Танев.

Той посочи, че целта, която са си поставили с номинацията на Трайчо Трайков за балотаж на президентските избори, е постижима. Смята така, тъй като РБ има единствената дясна номинация.

„Можем да кажем, че г-жа Цачева е позната сред обществеността, но не можем да кажем, че тя е десен кандидат, най-малко заради нейното минало. Ние очакваме Трайчо Трайков да консолидира десния вот. Очаквам в Бургас да се получи един от най-силните резултати на Блока“, коментира още Танев. Той добави, че основният опонент на Блока на тези избори ще бъде БСП.

По думите му, изборите са много важни за Реформаторския блок, защото на тях всяка една политическа сила ще покаже каква тежест има в обществото и какъв е електоралният й потенциал. От своя страна Блока ще покаже че може да работи като единно тяло и че може да увеличи резултатите си спрямо предходните избори.

Димитър Танев счита, че силното представяне на РБ на предстоящите избори е гаранция, че Блокът е жизнен проект. И обратното – слаб резултат означава разколебаване на десния избирател.

Живко Табаков от своя страна пък има политическа задача за предстоящите президентски избори, а именно, че Реформаторският блок трябва да получи 20 000 гласа за своята кандидат-президентска двойка. Задачата е поставена след избора му за член на Националния съвет на ДБГ.

„Ще се включим с колегите от Реформаторския блок в Бургас активно в предизборната кампания и ще постигнем този резултат. Ще работим толкова активно, както и на изминалите местни избори“, каза Табаков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама