Избират нов областен координатор на ДБГ в Бургас, Живко Табаков си направи отвод

12:30, 03 окт 16 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският председател и заместник областен координатор на „Движение България на гражданите“ (ДБГ) в Бургас Живко Табаков се отказва от номинацията си за нов областен координатор на партията. Това обяви самият той на пресконференция днес. Изборът ще се състои довечера от 18:00 часа.

По неговите думи, резултатът е почти предизвестен, тъй като в област Бургас са издигнати три номинации – тази на Стоян Грозев (член на общинското ръководство на ДБГ в Бургас), на Валентин Люцканов (главен секретар на Областна управа) и неговата собствена. Люцканов обаче не може да заема позицията, след като бе назначен за секретар на Областна управа. 

„Аз мисля, че след като получих тази висока оценка и вече съм член на Националното ръководство, е редно да си подам своя отвод и довечера, може би, изборът ще се сведе до избора на Стоян Грозев. Той със сигурност ще получи нашата подкрепа. Довечера ще бъде избран от 24 делегата, 11 от които са от община Бургас“, заяви Табаков.

Той коментира, че Стоян Грозев е един от хората, които неотлъчно е бил част от ДБГ още от изборите през 2013 година. Винаги е бил в листата на Движението и на Реформаторския блок. Преди да стане зам.-областен координатор, Грозев е бил организационен секретар на ДБГ.

„Смятам, че той е човекът, който е много силно подготвен да поеме структурите. За него това ще бъде и първи изпит и то по време на един от най-важните избори – президентските“, каза още Живко Табаков.

Той добави и това, че за предстоящите президентски избори ще мобилизират структурата си не само в Бургас, но и структурите в цялата община, както и че ще бъдат също толкова активни, колкото на изминалите местни избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама