Кардиолози и фитнес специалисти консултират бургазлии за Деня на сърцето

07:40, 01 окт 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специалисти кардиолози и инструктори по здравословно хранене и фитнес ще консултират бургазлии и гости на града днес, 1-ви октомври, край открития фитнес до Флората. Това ще стане за времето от 10.30 до 14 часа в рамките на информационна кампания под мотото "Обичам сърцето си", която се прави по повод Световния ден на сърцето.

В шатри, разположени на открито, гражданите ще могат да си измерят кръвното налягане или да се включат в някои от отворените спортни класове.

Профилактиката е един от белезите на модерното и развито общество. Когато едно сърдечно заболяване се хване в ранен стадий, прогнозата за пациента е оптимистична, твърдят специалистите.

Промяната на начина на хранене и редукцията на теглото е възможно и волево действие. Първа крачка да намалим риска от сърдечно съдово заболяване е да се храним по здравословен за сърцето начин, за да минимизираме опасността от атеросклероза и нейните последствия- стесняване и запушване на кръвоносните съдове. Ако антисклеротичният процес вече е започнал, може да намалим скоростта, с която той прогресира. С внимателни промени в начина си на живот, можем дори да спрем или да обърнем процеса на стесняване - съветват кардиолози и инструктори по хранене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама