Ген. Румен Радев в Бургас: Премиерът Борисов ще избере свой аватар за кандидат-президент (допълнена)

18:28, 30 сеп 16 / Политика 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Когото и да назначи премиерът Борисов за кандидат-президент, той ще бъде негов аватар“. Това заяви при посещението си в Бургас кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев.

Според него е обида за целия български народ, че кандидатът на ГЕРБ още се крие. По неговите думи, хората очакват да видят дебати, сблъсък на идеи и на личности.

Генерал Радев коментира, че не го притеснява това, че инициативен комитет издига за кандидат-президент бившия премиер Пламен Орешарски.

Относно това какво ще го отличи от останалите кандидати, Румен Радев отговори, че той има друга ценностна система.

„Клел съм се да служа на България и на българския народ още в началото на моята професионална кариера преди много години, когато другите кандидати са имали друга ценностна система и други цели. Освен това нямам нищо общо със статуквото, за разлика от всички тези кандидати, които разчитат на амнезията на българския народ. Нямам политически и корпоративни зависимости“, каза ген. Радев.

По отношение на това, че едно от имената, което се спряга за кандидат-президент на ГЕРБ, е това на бургаския кмет Димитър Николов, Румен Радев посочи, че това няма да промени неговата кампания по никакъв начин.

„Моят диалог е с българските граждани. Разчитам на тяхното доверие. Не ги деля дали са в Бургас или другаде“, каза още Радев.

Според него някои се борят за този пост, за да си преброят гласовете за парламентарни избори впоследствие, други за личен имидж, а трети - за интересите на собствената си партия.

Генерал Радев описа сегашната ситуация като една гладиаторска арена, където той е сам в центъра, арената е осветена отвсякъде, а неизвестният кандидат на ГЕРБ и целият щаб някъде от тъмното надничат и анализират.

„Проблемът не е толкова към мен. Те имат проблем с българските избиратели, защото демонстрират неуважение“, добави Радев.

За сегашния президент Росен Плевнелиев ген. Румен Радев коментира, че той до голяма степен е изпразнил от съдържание институцията, както и това, че някои негови действия са довели не до обединяване, а до разединяване на нацията. По думите му, Плевнелиев се е водил винаги по чужди интереси, а не по български.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама