Реновират стадиона в Айтос, слагат нови постаменти и седалки

14:21, 30 сеп 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стадионът в Айтос ще бъде благоустроен, реновиран и реконструиран. Това става ясно от обществената поръчка, която местната Община е обявила в търсене на изпълнител на строителните дейности.

Намерението е да бъде извършена реконструкция на малките трибуни на най-голямото спортно съоръжение в града, съобщават от кметството. Ще бъдат разбити стоманобетонните отливки от градежа на стадиона през 70-те години на миналия век, ще бъдат направени нови постаменти и монтирани 288 нови седалки.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 70 000 лв. без ДДС.

Срокът за получаване на офертите е 7 октомври тази година, а отварянето им ще е на 10 октомври в 9 часа сутринта в малката заседателна зала на Общината.

Ремонтът на стадиона е наложителен и е съобразен с желанието на гражданите. От изграждането му до сега там са правени само текущи ремонти. Изпочупените и изгнили от времето дървени пейки не отговарят на високия имидж на айтоския спорт – е становището на кмета Васил Едрев и администрацията.

Средствата за реконструкцията бяха гласувани от Общинския съвет на 28 май 2016 г. Тогава бюджетът беше актуализиран и с решение на съветниците - 380 хил. лв. ще бъдат използвани за обекти в града, които събират възможно най-много хора. Другите обекти, в които ще се инвестират средствата, са изграждането на пешеходна алея от града до Гробищния парк и преместването на Детско отделение в основната база на общинската болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама