Автогигант строи сервизен център за 1,66 млн. лв. в Бургас

12:34, 29 сеп 16 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Автомобилният гигант „Волво“ започна строежа на собствен сервизен център в Бургас. Първата копка на съоръжението направиха днес кметът Димитър Николов и изпълнителният директор на българския клон на компанията Петер Ериксон. Сервизът ще се издигне на терен от близо 8000 кв.м в Индустриален и логистичен парк – Бургас. Инвестицията е за 1,66 млн. лв.

„За нас Бургас винаги е бил регион със стратегическо значение. Това се дължи не просто на ключовата локация, но и на динамичното развитие на бизнеса и дългогодишните традиции, които има компанията тук“, обясни Петер Ериксон.

В центъра ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките „Волво“ и „Рено“. Сервизът ще бъде с площ 1302 кв.м и ще разполага с модерно оборудване по световните стандарти. В него ще има три проходни канала, четири колонни подемника, три стенда. Капацитетът на обслужване ще бъде 3040 камиона годишно, като ще се работят по 6 машини едновременно. В началото екипът ще се състои от 10 механици и мобилна група. При разширение на обема на работа ще бъдат наети и още служители.

Според предварителния разчет сервизът трябва да заработи още през 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама