Откриха световното по ушу в Бургас по впечатляващ начин (снимки)

21:14, 28 сеп 16 / Спорт 25 1017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световното първенство по ушу за младежи в Бургас стартира по впечатляващ начин. Откриването бе на специална сцената, издигната на площад „Тройката“. Няколко хиляди души станаха свидетели на демонстрации на различни стилове от китайското бойно изкуство, чиито корени произхождат от световноизвестния манастир Шао Лин. Техни изпълнители бяха младежи и девойки от различни нации, като разбираемо преобладаваха азиатците. Копия, мечове, тояги бяха оръжията, с които фучаха по сцената подрастващите майстори.

Преди бойното шоу приветствени думи каза Ю Дзай Джин - вицепрезидент на МОК и президент на Световната федерация по ушу. Стефан Колев, президентът на Българска федерация по ушу и един от основните организатори на събитието, развълнувано заяви, че се е изпълнила една негова мечта – Бургас да приеме първенство от толкова голям ранг и елитът на този спорт да пристигне в морския град. На добър път на първенството пожела и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, който е бивш състезател по карате.

На сцената дефилираха знаменосци от участващите 50 нации, беше представен и националният отбор на България при младежите, който е над 90 % съставен от бургазлии. Не мина и без традиционните народни танци, по време на които на голяма видеостена се прожектираха забележителностите на България и красивата й природа. Кулминацията на откриването беше грандиозна заря, която ознаменува старта на надпреварата.

Около 1000 състезатели ще демонстрират своите умения на състезанието, което е първото по рода си извън Азия. Турнирът се провежда в спортна зала „Младост“ и ще продължи до 3-и октомври. Междувременно пред изпълнителния борд на Световна ушу федерация ще бъде представена и кандидатурата на Бургас за световното първенство по тай чи за 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама