В Бургас търсят компютърни и телевизионни техници за работа в Чехия и Словакия

07:28, 28 сеп 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията по заетостта набира компютърни и телевизионни техници за работа в Чехия и Словакия. Това съобщи директорът на Бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев. Само в Чехия към момента има обявени над 600 свободни работни места за квалифицирана работна ръка. В Словакия заявените места са над 200.

„Направи ми впечатление, че в последно време точно Чехия и Словакия изместват леко Германия като брой обявени работни места. В Германия традиционни пак се търсят много наши кадри, в различни сфери на работа“, посочи Янакиев.

Австрия също търси наши кадри, като предимно се набира хотелиерски и ресторантьорски персонал, особено през зимния сезон, тъй като там той е доста по-силен от летния. Обявените места са около 70. Те са предимно за готвачи, сервитьори, бармани, камериерки и т.н. Във Великобритания пък са обявени 200 работни места за селскостопански работници.

Припомняме, че за втора година Агенцията по заетостта набира готвачи за работа в самостоятелни и хотелски ресторанти в Южна Англия. Кандидатите трябва да владеят добър английски език, да имат опит или придобита професионална квалификация в тази област. Новоназначените готвачи започват със заплащане от 7,50 паунда на час с възможност за развитие в кариерата и увеличаване на заплащането.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама