Обучават бургазлии как да пестят енергия

19:32, 27 сеп 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатни обучения за пестене на енергия ще има на 1 октомври (събота) във Флората. Те се провеждат от Община Бургас. Поводът е проектът "Повишаване на енергийната ефективност на централно топлоснабдяване на три общински сгради за образование в гр. Бургас, ж.к. "Меден рудник", който се изпълнява в партньорство с Техническия университет в София и "Норск Енерджи" от Норвегия.

Една от специфичните цели по проекта е да се повиши вниманието върху проблемите по опазване на околната среда, чрез провеждането на специализирани информационни кампании и обучения по темата.

Обученията за граждани са на теми: "Примери за енергийно ефективни сгради в Норвегия"; "Оползотворяване на биоразградими отпадъци от домакинствата-домашно компостиране"; "Ползи от въвеждане на енергийно ефективни мерки в домакинствата".

Участието в обученията е напълно безплатно и е насочено изцяло към гражданите. В срок до 28 септември 2016 г. може да се избере тема и да потвърди участие. Допълнителни въпроси или потвърждение за участие може да се отправяте на [email protected] или 0889740166.

Пълна програма и повече информация за проекта може да се открие на www.energygrants-burgas.eu.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама