Над 700 пенсионери от цялата страна идват в Бургас за фестивала „Сребро в косите, песен в душите“

15:49, 27 сеп 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки състави и индивидуални изпълнители от цялата страна ще участват в шестото издание на най-голямото събитие у нас, посветено на българските пенсионери - националният фестивал „Сребро в косите, песен в душите - край морето на Бургас“. Очакват се общо над 700 души, съобщиха от Общината.

Фестивалът ще се проведе в рамките на 2 дни - 29 и 30 септември. Тогава самодейни певчески състави ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. „трета“ възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен.

Концертите и в двата дни ще бъдат в залата на НХК и ще започват от 10.00 часа. През втората вечер /30 септември/ от 17.30 часа ще се състои гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на 1 октомври - Международен ден на възрастните хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама