Търсят десетима автобусни шофьори за градския транспорт в Бургас

13:44, 27 сеп 16 25 1025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Бургасбус“ търси десетима автобусни шофьори за градския транспорт. Това съобщи на пресконференция директорът на Бюрото по труда в морския град Живко Янакиев. Десетте работни места са заявени този месец, като причината за търсенето на още шофьори е увеличеният автопарк на общинския превозвач.

„Като цяло в Бургаска област се търсят голям брой шофьори, както автобусни, така и на тежкотоварни камиони. Търсят се също така и много медицински сестри“, посочи Янакиев.

През месец август в бюрата по труда в областта са разкрити общо 1060 работни места, от които 984 на първичния пазар, 73 по програми за обучение и заетост и 3 по насърчителни мерки. Спрямо юли има ръст на общо обявените работни места – с 92.

Обявяването на работни позиции в туризма през август рязко намалява, но расте броят на тези от „Преработвателна промишленост“ и „Образование“.

Спрямо август миналата година се отчита лек спад на общо обявените работни места - с 16.

Постъпилите на работа от бюрата по труда в област Бургас през август са 694 души. Сравнението с юли показва намаление на общо започналите работа с 48 лица.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Светлслав 12:58, 04 сеп 22

Искам да кандидатствам по вашата обява за автобусен шофьор. Тел за връзка 0876971816

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама