Бургазлия е арестуван за убийството на мъж в ямболското село Люлин

14:02, 26 сеп 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
22-годишният Станислав В. от Бургас е задържан заради убийство в ямболското село Люлин, съобщиха от МВР и Прокуратурата.

На 21 септември около 16.00 часа от тел. 112 постъпил сигнал за намерен починал в дома си на ул. „Шипка“ 76-годишен жител на населеното място. При извършения първоначален оглед по тялото са открити следи от насилие. За разследването на случая незабавно е сформиран екип от криминалисти от РУ - Стралджа и областната дирекция, експерти, разследващи полицаи, уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Ямбол. Заключението от съдебно-медицинската експертиза е, че смъртта е настъпила вследствие на задушаване, като са установени и множество травматични увреждания.

В резултат на предприетите множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия разследващите влезли в следите на извършителя, изяснени в детайли са хронологията и механизмът на извършеното вечерта на 20 септември престъпление.

На 24 септември, със съдействието на служители от ОДМВР – Бургас, е задържан Светослав В. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 115 от НК и с прокурорско постановление му е наложена 72-часова мярка за неотклонение.

За престъплението, предмет на повдигнатото обвинение, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 г. до 20 г.

Окръжна прокуратура – Ямбол ще внесе в съда искане на Станислав В. да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама