Започва делото за атентата на летище Бургас

08:09, 26 сеп 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за кървавия атентат на бургаското летище през 2012 г. започва днес в Специализирания наказателен съд в столицата. То ще се гледа от съдия Аделина Иванова, избрана със системата за случайно разпределение на делата. В съдебния състав ще участват още съдия Виржиния Петрова и трима съдебните заседатели.

След четиригодишно разследване прокуратурата прати на съд задочно Мелиад Фарах – австралийски и ливански гражданин, и Хасан ел Хадж Хасан с канадско и ливанско гражданство. В обвинителния акт срещу тях е записано, че в периода 28 юни–11 юли 2012 г. те са били съучастници и помагачи на атентатора Мохамед Хасан ел Хюсейни, предизвикал взрива на летището край квартал Сарафово.

Ако бъдат признати за виновни, подсъдимите могат да получат от 15 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Припомняме, че на 18 юли 2012 г. точно в 17.23 часа на паркинга на летище Бургас беше взривен автобуса с израелски туристи, които са отивали на почивка в Слънчев бряг. Загинаха 7 души: шофьорът на автобуса Мустафа Кьосов, 5-има израелски туристи и самият атентатор. Ранени бяха 35 души, от които 4-ма много тежко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама