Последният бургаски „Карфур“ – полупразен и разпродаващ се (снимки)

07:33, 25 сеп 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият и последен „Карфур“ в Бургас изживява края на дните си. Поне половината рафтове на магазина, намиращ се в мола в жк „Изгрев“, са напълно изпразнени. Малкото останала стока се разпродава с 50 % намаление, установи репортерска проверка на Topnovini.bg.

По всичко личи, че френският „Карфур“, чийто срив започна, като у нас бе придобит от гръцката фирма Marinopoulos, се готви за окончателното си закриване.

След като в началото на август хипермаркетът беше обявен за продажба за 14,5 млн. лв. и, очаквано, не намери купувач, сега се прави нов опит да бъде спазарен. Вторият търг започва от 9 октомври с начална цена от 11,6 млн. лв. Върху имота има вписана договорна ипотека от юли 2012 г. и възбрани от 2015 и 2016 г.

Припомняме, че в годините си на възход „Карфур“ имаше 4 магазина в Бургас. Първи хлопна врати в началото на 2014 г. този в „Меден рудник“. През лятото на 2015 г. договорът с магазина в мол „Галерия“ бе прекратен заради неплащане на наема. През март тази година се закри и обектът срещу Пантеона.

Последен остана да работи само хипермаркетът в жк „Изгрев“. Постепенно той се сви наполовина. Първо една част от него „отхапа“ магазинът за техника „Техмарт“, а после парче откъсна и търговецът за вещи за дома „Доминико“. Въпрос на време е и останалата площ от 12 611 кв.м да намери нов собственик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама