Софийска метъл банда ще забива в Бургас, търсят и доброволци за почистване на връх Шилото

19:54, 24 сеп 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Grimaze са четирима приятели и метъл банда от София. Те имат участие в Бургас на 29 септември вечерта. По-рано през деня имат желание да организират почистване на района около Кръста на връх Шилото. Grimaze призовават бургазлии също да се включат в акцията, като ръкавиците и чувалите ще са осигурени от тях. Срещата с доброволците е в 13.00 часа при Кръста.

Иницативата е част от тура на Grimaze - "Да Живеем в Чистота". Той включва организирани дневни събития за почистване на отпадъци и вечерни концерти в градовете: Добрич, Бургас, Варна, Севлиево, Русе, Пловдив, Стара Загора и София.

"Покрай приятелството и музиката ни започнахме да пътуваме заедно често и не можехме да не забележим колко много отпадъци се хвърлят просто така - сред природата. Започнахме да се замисляме, че реално тези отпадъци във времето стават част от почвата, от която се храним и въздуха, който дишаме. Стават част от нас, защото буквално ядем и дишаме тези химикали. Не трябва човек да е квантов физик, за да се сети, че с текущия ни начин на живот нанасяме щети, заради които бъдещите деца страдат", казват музикантите.

Всеки, който участва в почистването през деня, ще получи безплатен вход за концерт вечерта, казват още Grimaze.

Повече за тях и инициативата им четете ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама