Дават 1,65 млн. лв. за рехабилитация на парк „Славеева река“ и за ремонт на улици в Айтос

07:29, 19 сеп 16 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Айтос търси изпълнители, които да си поделят общо около 1,65 млн. лв. за ремонтни дейности в града. Обявената обществена поръчка обхваща две обособени позиции: 1. Изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих в лесопарк „Славеева река“; 2. Рехабилитация на ул. "Паркова" между ОТ217, ОТ224 и ОТ216 и ул. "Георги Тихолов".

За „Славеева река“ финансирането дойде точно преди месец, когато Министерският съвет реши да отпусне необходимите средства за изпълнение на един от най-мащабните местни проекти. Планираните дейности обхващат цялата площ на парка от 381.305 дка, включително и подходите към него. Целта е изграждането на завършена и достъпна среда за отдих и занимания на открито.

Реконструкцията ще започне още от входната арка с нова настилка на алеите и парково осветление. Ще бъдат изградени няколко нови зони, кътове за отдих, спортен комплекс, детски площадки и фитнес на открито, крайречна алея, нова лятна естрада, водна площ с кът за отдих и места за сядане, новопроектирана детска площадка, втора реконструирана детска площадка, зона за пикник с барбекю и чешми и др. Важно място в проекта заема Спортният комплекс, който ще бъде изграден на мястото на пресушеното езеро.

Стойността на тази обособена позиция е 1 340 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 60 дни.

По втората обособена позиция относно рехабилитацията на двете улици е предвидено възстановяване на асфалтовото покритие с изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон и – 4 см плътен асфалтобетон, което създава предпоставки за по-голяма дълготрайност асфалта. Предвижда се демонтаж на съществуващите бордюри и подмяната им с нови. Ще се подмени настилката на тротоарните площи, при асфалтобетоновите - с асфалтобетон, а при настилка с тротоарни плочи - подмяната им.

Тук прогнозната стойност на поръчката е 306 657 лв. без ДДС. Срокът на изпълнение е отново два месеца.

Кандидатите за изпълнители могат да подават оферти за участие до 10 октомври тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама