Зам.-министър откри учебната година в обновеното след пожара училище в Карнобат

15:16, 15 сеп 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов присъства на откриването на учебната година в изцяло ремонтираното Основно училище "Хр. Смирненски" в Карнобат. В края на март училището изгоря, но Министерството на образованието и науката и местната власт успяха да обезпечат нормалното приключване на учебната година.

Сградата на ОУ "Хр. Смирненски" беше изцяло ремонтирана, като в момента има най-модерните системи за сигурност и за противопожарна безопасност. В класните стаи има нови банки и бели дъски. Поставени са телевизори и проектори, с които се гарантират иновативните методи на преподаване. В сградата има безплатен интернет и децата могат да го ползват в междучасията.

Зам.-министър Стаматов подари на директорката Стефка Вълева звънец, който да постави началото на занятията за около 500 деца. На церемонията по откриването той пожела спорна година на всички ученици и педагогически специалисти.

"Тази учебна година е много важна и ние като министерство положихме много усилия тя да стартира нормално. Ще има трудности, но вярваме, че учителите, директорите и с наша подкрепа ще се справим. На първокласниците искам да пожелая нестихващо желание за придобиване на нови знания", добави зам.-министърът. Заедно с 6-годишната Рая Бяндова, която тази година е първи клас, Стаматов прекрачи прага на училището.

Зам.-министърът изнесе урок по гражданско образование и патриотизъм на децата в пети "В" клас и техните родители. "Бъдете горди и учете със страст", обърна се той към децата. Стаматов призова родителите да са активни партньори на училището и да помагат в развитието учениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама