Броят на учениците в Бургас нараства все повече, разширяват базата на училищата

12:35, 15 сеп 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на децата в бургаските училище нараства, което е много задължаващо, защото трябва да се разширява не само базата на детските градини, но и базата на училищата. Това посочи зам.-кметът по образованието Йорданка Ананиева днес по време на откриването на новата учебна година в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“.  Броят на първокласниците тази година пък е със 150 повече в сравнение с миналата.

„Всяка година имаме малко ръст, но тази година е особено осезателен“, каза Ананиева.

Тя коментира, че продължава работата по изучаване на английски език в първи клас. Вече са осигурени всички учебници и учебни помагала за тази цел, както и интерактивното обучение в последната група в детските градини.

Зам.-кметът добави, че скоро ще бъдат представени плановете за разширяването на училищната инфраструктура. Основното финансиране е свързано с новата оперативна програма.

В момента още текат ремонтни дейности в някои от училищата в Бургас. Те не са могли да приключат до първия учебен ден, но обновяването ще завърши до края на годината. Ремонтът няма да попречи на учебния процес, увери Йорданка Ананиева.

В заключение тя добави, че са обявени вече поръчките  за изграждането на новите физкултурни салони и кабинети на Електрото и на Търговската гимназия. До края на месеца пък предстои обявяването на други обществени поръчки – за Механотехникума и Строителния техникум. Следващата година ще се пуснат и за Гимназията по туризъм и Гимназията по автотранспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама