Потвърдиха домашния арест на хулигана от магистрала „Тракия“, автобусният шофьор също имал вина за инцидента

15:23, 08 сеп 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ангел Радичев, който заплаши автобусен шофьор на магистрала „Тракия“, остава под домашен арест. Днес Окръжният съд в Бургас потвърди мярката му за неотклонение, постановена от Районния съд в Карнобат. По време на съдебното заседание защитниците на Радичев посочиха, че водачът на автобуса също има голяма вина за инцидента. Той няколко пъти засичал автомобила, с който се е движел обвиняемият.

Съдия Стефан Стойков  обясни, че потвърждава мярката „домашен арест“ на Радичев, с мотивите, че автобусният шофьор също имал множество нарушения на пътя, които били почти колкото тези на обвиняемия. Стойков посочи и това, че опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление не е доказана.

Държавното обвинение от своя страна поиска изменение на сегашната мярка в „задържане под стража“, тъй като обвиняемият имал занижен самоконтрол.

Адвокатите на Радичев пък изтъкнаха, че е несериозно да се твърди такова нещо, защото няма заключения от специалист. По техните думи, извършеното от клиента им деяние не е тежко умишлено престъпление и не би следвало той да бъде в ареста.

„Искам да кажа, че не съм извършвал престъпления досега. Не предполагах, че ще се озова в затвора. Там осъзнах, че избухването ми също е престъпление. Съжалявам за което. Не бях прав. Това никога повече няма да се повтори“. Това бяха думите на Ангел Радичев в съдебната зала.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама