Депутат ще съдейства на Община Сунгурларе да вземе безлихвен заем от държавата

19:04, 04 сеп 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народният представител Петър Кънев е поел ангажимент да съдейства за отпускането на безлихвен заем от централния бюджет за Община Сунгурларе. Кънев, който влезе в парламента като депутат от Бургас, е обещал на местния кмет Васил Панделиев да ходатайства за помощ пред Министерството на финансите.

Разговорът между двамата е проведен днес по време на посещението на Петър Кънев в Сунгурларе по повод празника на общинския център. В качеството му на председател на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм в Народното събрание, депутатът е обсъдил и възможностите пред региона за реализация на проекти, свързани с туризма.

Община Сунгурларе се нуждае спешно от финансови средства, за да закърпи собствения си бюджет. В момента дълговете й са близо 4 млн. лв. и висят като дамоклев меч над администрацията. Едва се събират пари дори за заплатите на служителите в кметството. Затова от Общината са поискали безлихвен заем от държавната хазна в размер на 1,6 млн. лева.

Голяма част от задълженията са завещани от предишното кметско ръководство начело с Георги Кенов. Още при стъпването си в длъжност през ноември миналата година настоящият градоначалник Васил Панделиев завари дългове към фирми и банки за близо 1,8 милиона лева. Заради това не достигат и средства за поддръжка на инфраструктурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама