АПИ съгласна Бургас да има Северна дъга

15:14, 30 авг 16 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас успешно е защитила пред Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) проекта за Северната дъга от входа на Бургас. Това съобщи кметът Димитър Николов. Дъгата ще започва от незавършения жп прелез и ще продължи по посока Сарафово.

Вече започват процедурите по отчуждаване на земеделските земи, които в по-голямата си част са частни, за да започне изграждането на Северния обход. В малка част на тази територия има и общински ниви. А след като бъде довършена в близката една година ул. „Крайезерна”, ще може да се мисли във финансов план и за реализацията на Северния обход в посока Слънчев бряг, защото натоварването на този пътен участък расте.

Кметът допълни, че с изграждането на обхода на Ахелой трафикът в посока Слънчев бряг ще бъде концентриран към Бургас. И ако не се успее да се изведе този транзитен трафик през Северния обход в посока Сарафово, в Бургас ще настъпи сериозен проблем с претовареността в северна посока.

Успоредно със Северния обход от Общината са успели да извоюват и изграждането на вътрешни локали, които ще дадат възможност да се развият нереализираните терени, намиращи се в частта вляво, в посока влизането в Бургас от Сарафово. По този начин всички тези ниви, които сега са земеделски, ще могат да влязат в регулация и хората да си изградят индустриални предприятия. Там частично се допуска жилищно строителство, но в основната си част ще е търговско-индустриална зона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама