Образуваха досъдебни производства срещу двама каналджии, хванати с 20 мигранти край Китен

14:24, 30 авг 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под надзора и ръководството на Районна прокуратура-Царево е започнало бързо досъдебно производство срещу Петър Цветков и Георги Каравчев от София. Те са обвинени за това, че в съучастие като съизвършители с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнали 20 чужди граждани от Афганистан и Пакистан да преминат през страната в нарушение на закона.

Групата, която се е предвиждала с микробус, е задържана около 17.50 часа на отбивката за град Китен на главния път Бургас–Царево.

Сред чуждите граждани има и едно лице ненавършило 16-годишна възраст.

Второто бързо досъдебно производство е започнало за това, че по същото време са задържани и трима афганистанци, които първоначално са превели противозаконно през границата на страната ни посочената по-горе група от чужденци. Повдигнати са им обвинения за престъпление. Единият от тях, който вече е бил регистриран и настанен в Центъра за настаняване на бежанци в Елхово, е ръководел действията на останалите си съграждани, като им е давал наставления как противозаконно да бъде премината границата на страната ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама