Решено: Поставят надписи „погледни наляво” и „погледни надясно” на „зебрите“ в Бургас

11:42, 30 авг 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 40 гласа „За“, 3-ма въздържали се и 0 против местният парламент прие предложението на общинския съветник от Реформаторския блок Живко Табаков на пешеходни пътеки в Бургас де се поставят надписи „погледни наляво” и „погледни надясно”. По този начин ще се гарантира по-голяма безопасност и съхраняване на живота и здравето на пешеходците.

Евгений Мосинов от БСП подкрепи идеята на Табаков, макар че според него това може да се осъществи и без тя да влиза за гласуване в Общинския съвет: „Не се съмнявам в добрите намерения на Табаков за тази докладна. Предлагам на 6 септември да отидем да боядисаме пешеходните пътеки и да затворим темата. Идеята е добра, ще гласувам „За“.

Георги Дражев от НФСБ също подкрепи докладната. Но същевременно тя отваряла дебат, защото жертвите на пътя са много. Според него пешеходните светофари са това, което регулира преминаването на оживените места. И затова предложи към докладната да се добавят не само „зебрите“, но изграждането на пешеходни светофари.

Зам.-кметът Чанка Коралска реплекира, че в момента няма как да се изградят пешеходни светофари, защото за това трябва проектиране, което отнема много време.

Самият вносител на докладната Живко Табаков също не прие идеята за пешеходните светофари. „Аз предложих проект, който е лесно приложим“, мотивира се той.  

Пешеходните пътеки, които ще бъдат надписани с „погледни наляво” и „погледни надясно”, се намират на пл. „Царица Йоанна“ и бул. „Иван Вазов“ с ул. „Александровска” (пред жп гарата), на ул. „Васил Левски” с ул. „Александровска”, на ул. „Александровска” с ул. „Сан Стефано” (пред БСУ), на ул. „Алеко Богориди” с ул. „Ген. майор Лермонтов”, на ул. „Алеко Богориди” с ул. „Константин Фотинов”, на ул. „Алеко Богориди” с ул. „Цар Симеон”, на ул. „Алеко Богориди” с бул. „Демокрация” (при Гъбката), на ул. „24-ти пехотен Черноморски полк” с ул. „Адам Мицкевич” (пред входа на Пантеона), на ул. „24-ти пехотен Черноморски полк” с ул. „Велико Търново” (към входа на Флората), както и тези до училищата и детските градини.

Общинският съвет възложи на кмета на Бургас да изпълни решението в срок дo 30 октомври 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама