И „Сарафово“ се сдоби с площадка за кучета

11:58, 29 авг 16 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Площадка за свободно разхождане на домашни кучета вече има и в бургаския квартал „Сарафово“. Новата придобивка е в отговор на подписка на жителите на квартала до кмета Димитър Николов с искане за обособяване на специално място за игра на техните любимци.

Площадката за кучета се намира край пътя към пристанището и заема площ от 2 дка. Пространството е оградено, поставени са кошчета и пейки за удобство и отмора на стопаните на четириногите животни, както и аксесоари за играта им.

Изграждането на площадки за разходка на кучета на територията на община Бургас осигурява отделни пространства за стопаните и техните домашни питомци, които могат необезпокоявано да се разхождат. По този начин те не пречат и не са в конфликт с останалите граждани, които искат да прекарат свободното си време в парковете, детските и спортните площадки.

Освен в квартал „Сарафово“, подобни кучешки площадки са изградени до Пантеона в Морската градина, в парковете „Езеро“, „Изгрев“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Предстои обособяване на такава и в комплекс „Братя Миладинови“.

От тази година близо до площадките се поставят и така наречените „кучемати“ - интересни вендинг машини, които срещу отпадъчна пластмаса дават безплатно храна за домашните любимци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама