Дрон засне бургаската Магазия 1 в цялата й прелест (видео)

19:11, 28 авг 16 / Любопитно 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата сграда на Магазия 1 ще бъде истинско бижу за бургаското пристанище. Това ни убеждават кадрите, заснети с дрон и публикувани в YouTube. Летателният апарат е заснел сградата от всички възможни страни отвън, включително и вътре в нея. Виждат се многофункционални зали, кабинети, библиотека, фоайе за пристигащи и заминаващи пътници, ресторант, кафене, детски център, магазини. Показани са и думи на поета Христо Фотев, изографисани като послания на стените.   

Магазия 1 може да бъде открита до месец, обяви преди дни директорът на бургаското пристанище Диян Димов. В момента се работи по брандирането на сградата.

Веднага след откриването ѝ там ще заработи и павилионът с китайска продукция, част от инициативата „16+1“ за създаването на нови търговски връзки между Китай и страните от Източна и Централна Европа.

Сградата на Магазия 1 е изградена през 1903 г. и е една от най-старите запазени постройки на територията на пристанище Бургас. Конструкцията ѝ е метална, нитована, с историческа стойност.

След ремонта старата Магазия ще се превърне в Морски културен и развлекателен център, при запазване и подходящо експониране на съществуващата конструкция. Тя ще стане място за разнообразни събития, които да обогатят културния живот на Бургас и да популяризират сред посетителите му морската култура, практики и история.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама